Elokuvatiedote 2/2018 KITKAJOKI-RAKAS JOKI – Dokumenttielokuvan katsojamäärä

KITKAJOKI-RAKAS JOKI – Dokumenttielokuvan katsojamäärä

tammikuun 1. viikko 630.000 katsojaa

tammikuu 946.000 katsojaa

”Kitkajoki-rakas joki” dokumenttielokuva esitettiin vuoden 2018 tammikuussa Ylen 1 kanavalla kolmena toistona 1.1. ja 2.1. ja 7.1. sekä Ylen nettikanavalla TV-Finland. Elokuvan pituus on 57 minuuttia. Se kertoo Posion ja Kuusamon puhtaasta vedestä keskittyen valokuvaaja Tauno Kohosen lempipaikkoihin erityisesti Kitkajoen varrella. Elokuvassa siteerataan edesmenneen kirjailijan, runoilijan ja luontofilosofin Reino Rinteen ajatuksia.

Elokuva sai hyvän vastaanoton, sillä tammikuun 2018 aikana katsojia oli 946.000. Tilaajan palaute oli seuraava:

TILAAJAN PALAUTE

Joo ihan tosi kovat luvut. Onnittelut! Huikeeta!

Todella upeita sumukuvia ja maisemia! Ainutlaatuista!

Hienoa palautetta ja katsoja luvut seuraavanlaiset:

1.1. 616 tuhatta,

2.1. 97 tuhatta ja

7.1. 220 tuhatta

 

Elokuvasi on https://areena.yle.fi/1-3121891

Yle Areenassa 29.6.2018 asti katsottavissa.

Tällä hetkellä (8.1.2018) katseluita on Areenassa 12787!!

 

no on todella hienoa 616 tuhatta

onneksi olkoon

vilpittömästi

olipa hienoa että se tuli tehtyä

 

ELOKUVAN SAAMA KATSOJIEN PALAUTE

Elokuvasi on kaunis ja aiheelleen oikeutta tekevä leppoisasti virtaava kuvarunoelma. Sen leikkaus sujuu luontevasti, puhut luontevasti ja olet monessakin mielessä juuri se oikea ääni kertojana. Kerronnan rytmi on hyvä…. Luonnon rauha kertoo kyllä ja kuva itsessään. Ansiokkaasti tehty spiikki kumminkin, tiedän omasta kokemuksesta että helppoa se ei ole.

 

Kuulostaa ammattilaisen työltä! Ihan hyvä raakaleikkaus, todella hienoja kuvia kautta koko dokkarin, ja vuoden kierto toimii todella hienosti tässä kokonaisuudessa. Innostuin sinun elokuvasta niin että yritän vielä kesän alussa viedä lapseni Kitkajoelle.

 

Kuusamoon ja Posiolle matka käy aina uudelleen ja uudelleen…joka kesälomalla…rentoutumaan…nauttimaan luonnon rauhasta. Kyllä on ikävä ja kaipuu sinne kuusamoon..varsinkin kitkajoelle vuosi toisensa jälkeen.

 

Upea dokumentti, Tauno! Koko perhe oli katsomassa. Onnittelut! Todella kaunis paikka. Oulangan kansallispuisto oli minun ensimmäinen retkikohde Suomessa. Kiitoksia Kitkajoki dokumentista. Upea Kuusamo mainos. Moni ystäväni lähetti facebook terveisiä minulle katsottuaan dokumentia sinusta ja Kitkajoesta. Tykkäsivät kovasti.

 

Kiitos Tane hienosta elokuvasta. Tykkäsin kovasti ja haluaisin pyörittää sitä matkailijoille safarishopissa. Kiitos viestistäsi ja onnittelut hienosta elokuvasta! Katsoin sen Uuden Vuoden päivänä, vaikuttava teos.

 

Tauno, dokumenttisi Kitkanjoesta oli upeaa katseltavaa tänään Tv ykkösessä alkuillasta. Toimiessasi aikanaan Nivalassa suunnittelusihteerinä vietit paljon aikaa kuvatessasi Kalajoesta nousevia sumuja. Olet taitava luontokuvaaja ja sydämeltäsi Suomen luonnon ystävä.

 

Tauno, voimallinen esitys. Kiitos. Jatkan katsomista. Ajatuksen virtaa, Kitkajoki virtaa, se virtaa ajatukset yhteen; Maapallo ilman luontoa on luonnoton.

 

Olipa ……….. hyvä ohjelma tuo sun Kitkajoki.Nyt vasta sattu kohalle yle-areenasta.Joutuu kahtomaan sen vielä uuvelleen. Oli kyllä tehty iliman mittää uhoa,hienovaraisesti ja ah nii kauniisti.Siinä ei tervinnu haukotella katellessa.

 

Kiitos eilisestä dokumentista. Itse pidin siitä, että vältit pääsääntöisesti monelle luontodokumentille tyypillisen äitelyyden, ja lisäksi siitä, että annoit maisemien puhua, että väkisten pyrkinyt inhimillistämään luontokappaleiden elämää tarinan kerronnan jatkeeksi.

 

Upea dokumentti! Paras ohjelma Uuden Vuoden ensimmäisenä päivänä. Kiitos Tauno & kaikki ohjelman teon mahdollistaneet! Upea dokumentti! Huikeita sumukuvia ja koskettavaa musiikkia. Sydämellinen kiitos ohjelmasta Kitkajoki. En ole vielä eläissäni nähnyt niin kauniita usvakuvia jokin liikahti syvällä ja syvästi.

 

hyvä Tauno Kohonen Kitkajoki-dokumentista, jonka juuri katsoimme tv:stä toistamiseen, hyvin kauniit kiitokset. Appeni Reinon kanssa kuljimme vuosien ajan noilla samoilla koskilla ja suvannoilla, joten kuvaasi katsoessa oli kuin olisi kotiinsa palannut – luontokotiinsa. Luulenpa, että Reino olisi ollut ikionnellinen nähtyään, miten syvällisesti joku on Kuusamossa hänen luontonäkemyksensä ymmärtänyt ja sen lisäksi osannut pukea sen vielä kuviksi ja sanoiksi.

 

Kiitos kauniista dokumenttielokuvasta Kitkajoki. En juurikaan katso televisiota, saatika luonto-ohjelmia. Sattumalta ajauduin katsomaan kyseistä elokuvaa ja hämmästyin sen kauneudesta ja herkkyydestä. Elokuva oli suorastaan vangitseva ja sen tunnelma pysäytti minut melkein meditatiiviseen tilaan : ) Se on mahtava tunne näinä aikoina kun ärsykkeitä on joka suunnassa ja jatkuvasti. Elokuvan musiikki oli äärimmäisen kaunista ja herkistävää. Olen katsonut elokuvan nyt kahdesti ja liikuttunut kyyneliin asti. Kiitos.

 

TIIVISTELMÄ – Kitkajoki-rakas joki -dokumenttielokuva

Dokumenttielokuva palkittiin kansainväliseltä nimeltään ”Light in the Wilderness” Saksassa toukokuussa 2017 kultamitalilla WorldMediaFestival | TOURISM-kilpailun luontosarjassa. Kilpailuun lähetettiin 32 maasta uuden median merkittäviä visuaalisia tuotantoja. TOURISM- sarjan erikoispalkinnon MAGIC EYE sai Kohonen elokuvansa kuvaamisesta. Elokuvaa tullaan viemään kansainväliseen levitykseen. http://www.worldmediafestival.org/tourism/en/festival_information/winners

Elokuva kertoo ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta, Kuusamon ja Posion pohjoisen luonnon puhtaudesta, rauhasta, hiljaisuudesta ja väreistä vuodenaikojen vaihdellessa. Se sijoittuu Kuusamon Oulangan ja Posion Riisitunturin kansallispuistoihin. Luonto näillä alueilla on ainutlaatuista – puhdasta vettä, lunta, rauhaa ja hiljaisuutta. Elokuva oli Rapid Riverin ja Yleisradion yhteistuotantoa. Elokuva valittiin Suomi 100–juhlavuoden ohjelmaan. Suomen elokuvasäätiö rahoitti myös tuotantoa.

Elokuvassa siteerataan edesmenneen kirjailijan Reino Rinteen aforismeja ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta. Elokuva etsii vastauksia kysymyksiin, miksi ihmisen ei enää huomaa luonnon rauhoittavaa merkitystä itsessään. Voiko esteenä olla sen esineellistäminen lukuisiin eri käyttötarkoituksiin? Olemmeko menettäneet viimeisenkin yhteyden siihen, että olemme osa luontoa?

Kuvat aidosta luonnosta puhuttelevat katsojia. Maamme luonto on myös kansainvälisesti huomattu Suomi 100- juhlavuoden merkeissä, sillä National Geographic Traveler on valinnut Suomen vuonna 2017 maailman 21 parhaan matkailumaan joukkoon. Perusteluna on ollut puhdas luonto, pohjoinen valo ja hiljaisuus. Suomi on päässyt myös matkaoppaita julkaisevan Lonely Planet’s Best in Travel –oppaan sivuille vuoden 2017 kolmanneksi parhaaksi matkakohteeksi.

”Kitkajoki-rakas joki” saa merkitystä tämän Suomen saaman kansainvälisen arvostuksen kautta. Dokumenttielokuvaa täydentää Puhdas vesi – KITKAJOKI – Kitkajärvi -kuvatietoteos ja kesällä Kesälahdella esillä ollut ”Valoa erämaassa” valokuvanäyttely. näyttely. Kuvatietoteos antaa visuaalisena @kirjana lisätietoa puhtaan luonnon merkityksestä meille kaikille. Posion ja Kuusamon luonto on kansainvälisesti arvokas vierailukohde.

Elokuva on nähtävissä osoitteessa https://areena.yle.fi/1-3121891 Yle Areenassa 29.6.2018 asti.

Elokuvan alku on esitelty osoitteessa http://www.kitkajoki.fi/category/elokuva/

www.kitkajoki.fi www.facebook.com/kitkajoki www.intagram.com/kitkajoki

Mediakuvat ovat vapaasti käytettävissä teoksen esittelyssä. Kuvaajan Tauno Kohosen nimi on mainittava https://www.dropbox.com/sh/i330dulz2fwn3zh/AAB1K-srGgL4B-j8oAV7TESTa?dl=0

Tidedustelut

Tauno Kohonen

+358 (0)400 286 956 tauno.kohonen@rapidriver.fi